גזזת

תחומי התמחות

כאן תוכלו לקבל את כל המידע בעניין מחלת הגזזת, באילו מקרים ניתן להגיש תביעה וכמה פיצויים תוכלו לקבל.

לא אחת, מגיעים למשרדנו לקוחות אשר ניסו את מזלם והגישו תביעה לבדם ללא קבלת הכוונה מקצועית ורלוונטית, לא התמודדו נכון עם מהלך התביעה ולדאבונם נדחו בועדות הרפואיות.

לכן, בראש ובראשונה חשוב מאוד להבהיר כי הייעוץ המשפטי וההכוונה בתביעות מסוג זה חשובים מאוד, שכן לא כל אדם מכיר את החוק ויודע כיצד לעמוד על זכויותיו בועדות הרפואיות באופן שייקנה לו את הפיצויים המגיעים לו.

הנכם מוזמנים לפנות למשרדינו לייעוץ ראשוני ללא תשלום!

מהי מחלת הגזזת?

מחלת הגזזת (ringworm of the scalp, tinea capitis, favus) היא מחלת עור פטרייתית הנגרמת על ידי פטריות דרמטופיטיות העלולות לחולל גם מחלות אחרות.

המחלה עלולה להופיע על כלל שטח העור, על הקרקפת, על השיער, הגוף, כפות הרגליים ולעיתים גם בציפורניים. התסמינים העיקריים של המחלה הם הופעת כתמים אדומים דמויי טבעת הגורמים לגירוד, פגיעה בזקיקי השיער וקרחות המתפשטות על גבי הקרקפת. על עור הקרקפת באיזורים אלה נוטה להופיע קשקשת. במקרים חמורים יותר עלולות להיות הפרשות מוגלתיות מהמקום הנגוע ואף זיהומים משניים. מחלת הגזזת הינה מחלה מדבקת מאוד ומועברת מאדם אחד לשני באמצעות מגע או באמצעות שימוש בציוד משותף.

קצת היסטוריה

בשנות ה-50 הגיעו למדינת ישראל גלי עלייה מכל ארצות תבל אשר חלקם חלו במחלת הגזזת. מערכת הבריאות טיפלה במחלה זו בין היתר בטיפול בהקרנות רדיואקטיביות. במסגרת הטיפול, עברו אותם מטופלים הקרנות ברמת מינון קרינתית השווה לכ-500 צילומי רנטגן לכל טיפול, טיפולים אשר גרמו לדילול שיער מיידי ואף הקרחה מלאה. מעט השיער שנותר על הקרקפת נמרח בשעווה חמה ונתלש מהשורש.

הטיפול נגד מחלת הגזזת ניתן למאות אלפי ילדים, רובן ככולם עולים ממדינות צפון אפריקה וערב. הטיפולים בוצעו הן במרכזים באירופה טרם העלייה והן במרכזים בארץ שאליהם הובאו העולים לעיתים ישירות מהאניות ולעיתים מן המעברות. טענת המדינה לטיפולים אכזריים אלו הייתה כי מדובר בטיפול שהיה מקובל באותה העת בעולם כולו.

עד היום זוכרת אותה האוכלוסיה שעברה את הטיפולים, את אופי הטיפול האכזרי וטיבו של הטיפול אשר הותיר צלקות נפשיות רבות. כמו כן, שנים לאחר מכן התגלו אצל אותם מטופלים תופעות לוואי קשות, אשר החמורות מביניהן הן מחלות ממאירות סופניות. בנוסף, זוכרים אותם מטופלים את אופן ההגעה לטיפול ואופן מתן הטיפול. הילדים שטופלו נגד מחלת הגזזת לעיתים נלקחו מבית הספר ללא מתן הודעה מוקדמת להוריהם ולעיתים אף נלקחו לטיפול ילדים שאינם חולים במחלת הגזזת כלל.

החוק

בשנת 1994, קבעת הכנסת בחוק לפיצוי נפגעי גזזת הסדר לפיצוי אותם נפגעים או בני משפחותיהם אשר נפגעו במחלות מסויימות עקב הטיפול בהקרנות.

החוק קובע כי, מי שעבר הקרנות נגד מחלת הגזזת במדינת ישראל או בארצות המוצא בין השנים 1946 ועד 1960, זכאי לפיצוי ממדינת ישראל בגין הנזקים שנגרמו לו.

בחוק קיימים שני שלבים של הדיון בתביעה לפיצויים:

    1. ועדת מומחים שמטרתה לקבוע האם התובע אכן עבר טיפול בהקרנות.
    2. ועדה רפואית אשר קובעת את גובה הפיצוי.