ישנם מקרים רפואיים אותם ניתן לשייך לפגיעה בעבודה באופן פשוט וברור מאוד, אך אסטמה הוא לא אחד מהם. אסטמה הינה אחת מהמחלות הנפוצות ביותר הקיימות היום, ולא מעט פעמים היא יכולה להתפתח בשל חשיפה לחומרים שונים בעבודה, מה שמאפשר לשייך אותה למקרים של אסטמה בעבודה המוגדרים בתור מחלת מקצוע או תאונת עבודה.
על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, ישנן שני דרכים בהן פגיעה בעבודה מוכרת לצורך קבלת קצבאות, סיוע או פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי. ההגדרות הללו הן:
יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם בית הדין יכול להכיר במחלת מקצוע גם לא מתוך אותה רשימה סגורה, וכאן יכולה להיכנס אסטמה בעבודה.
כיום יש לא מעט מקצועות תעסוקתיים אשר חושפים את העובדים בהם לסיכון לחלות באסטמה. אלו יכולים להיות מקצועות בהם העובדים חשופים לעשן רב, גם אם הם מוגנים, כמו אנשי יחידות הכיבוי או חיילים, עובדי מוסכים החשופים לפיח רב, צבעים אשר חשופים לשאיפה של אדי צבע באופן קבוע, נגרים אשר עלולים לשאוף דבקים וחומרים דומים באופן קבוע, עובדים בתעשיות המתכת אשר עלולים לשאוף חלקיקים שונים ועוד.
מדובר במחלת מקצוע אשר יכולה להגיע אל עובדי מקצועות רבים ומגוונים מאוד. לכן חשוב מאוד כאשר מגישים את התביעה לתאר את העבודה, את הסיכונים, את הגורמים האפשריים וכמובן, את כל ההוכחות לכך שהעובד נמצא בסביבת עבודה כזו אשר הובילה להתפתחות של אותה אסטמה בעבודה ולמצב של אובדן כושר עבודה זמני או קבוע.
דרך המיקרוטראומה ניתן להוכיח כי פגיעה קטנה, אשר בפעם בודדת לא גורמת לפגיעה, יכולה לגרום לפגיעה במידה והיא חוזרת על עצמה כמה וכמה פעמים. כאשר מדובר בחזרה קבועה ניתן להוכיח קשר ישיר בין סדרת הפגיעות לבין המחלה.
בצורה הזו ניתן להפוך מקרה של אסטמה להיות מוכר בתור מחלת מקצוע. מה שיאפשר קבלה של דמי פגיעה וקצבאות שונות.
הוכחה של מחלת מקצוע על דרך המיקרוטראומה היא לא פשוטה. מדובר בתיק מורכב מאוד אשר במידה והוא לא יוצג בצורה נכונה או לא יאספו כל הראיות בצורה טובה, התביעה עשויה להידחות והעובד יכול להישאר עם פגיעה משמעותית שלא תהיה מוכרת כלל.
לכן, אם אתם סובלים מאסטמה וחושבים כי יש קשר בינה לבין העבודה שלכם, פנו אלינו עוד היום ונשמח לבחון את התיק שלכם, להעניק לכם ייעוץ מקצועי מתאים וללוות אתכם לאורך כל הדרך עד לקבלת כל הזכויות המגיעות לכם!
התשובה היא בהחלט כן.
ישנם מקרים בהם מלבד התביעה אל המוסד לביטוח הלאומי, העובד יכול להגיש תביעת נזיקין פרטית אל מול המעסיק. מדובר בתביעה מכורח עוולת רשלנות או הפרה של תקנות חקוקות המוטלות על המעביד עבור העובד. לדוגמא, מעסיקים חייבים לנקוט באמצעי בטיחות מתאימים בהתאמה לתחום העיסוק המדובר. במידה והם לא עשו זאת ולא מנעו את הסיכון, העובד יהיה זכאי להגיש תביעת נזיקין כלפי המעסיק, ובמידה ובבית המשפט יקבלו את טענותיו ייקבע פיצוי מתאים.
הצוות המשפטי שלנו יוכל ללוות אתכם במקביל גם בתהליך מול הביטוח הלאומי וגם בתביעת הנזיקין וכך לאפשר לכם למצות את מלא הזכויות המגיעות לכם ולקבל את הפיצויים המתאימים כך שתוכלו להמשיך לחיות בצורה ראויה גם עם אבדן כושר עבודה, הפסדי שכר והוצאות שונות על טיפולים רפואיים.
אורטל היא אמא לשלושה ילדים: טום, מאיה ובן ואישתו של פיני.
סיימה לימודי משפטים בשנת 2009.
סיימה לימודי מנהל עסקים M.B.A – התמחות בשיווק בהצטיינות בשנת 2010.
הצטרפה כחברה בלשכת עורכי הדין בשנת 2011.
סיימה את לימודיה התיכוניים בבית הספר אלדד במגמה פסיכולוגיה סוציולוגיה.
התגייסה בשנת 2001 ואת שירותה הצבאי העבירה כמאבחנת מחקר בבית הספר למודיעין שבגלילות – בה"ד 15.
עו"ד אורטל מוסקוביץ מתמחה בליטיגציה אזרחית, ייצוג בועדות רפואיות, צוואות וירושות והוצאה לפועל.
פיני הוא אב לשלושה ילדים: טום, מאיה ובן ובעלה של אורטל.
סיים לימודי משפטים בהצטיינות יתרה (SUMMA CUM-LAUDE) בשנת 2009.
סיים לימודי מנהל עסקים M.B.A – התמחות במימון בשנת 2010.
הצטרף כחבר בלשכת עורכי הדין בשנת 2011.
סיים לימודיו התיכוניים בבית הספר אורט השומרון בנימינה במגמה הריאלית פיסיקה אלקטרוניקה.
התגייס בשנת 2002 לקורס טייס, שירת כמש"ק במודיעין חיל האויר וכרב סמל פלוגתי בבסיס טירונות. משרת מילואים פעיל כרב סמל פלוגתי בגדוד חי"ר של פיקוד העורף.
התמחה במחלקת שוק ההון של משרד עורכי הדין מ. זליגמן ושות'.
עו"ד פנחס מוסקוביץ מתמחה בליטיגציה אזרחית, ייצוג בועדות רפואיות, שוק ההון ומשפט מסחרי.